Sensikids

Sensikids is een uit Nederland afkomstige, speelse en ervaringsgerichte benadering om hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen te leren omgaan met de uitdagingen en talenten die het hoogsensitief zijn met zich meebrengt. 

Lagereschoolkinderen kunnen bij mij terecht voor de 'Ik ben oké' cursus (1e tot 3e leerjaar) of de 'Ik doe het anders en dat is oké' cursus (4e tot 6e leerjaar). Daarnaast kunnen ouders bij mij terecht voor een individuele adviessessie, of een 'Wijze oudercursus' die enkele keren per jaar aangeboden wordt.

We starten elke begeleiding met een intakegesprek met de ouders, waarbij ik luister naar jullie persoonlijk verhaal. Op het einde van de intake sessie komen we samen tot een probleemanalyse. De begeleiding is individueel en bestaat uit 7 sessies  van 1 uur aan de hand van een leuk en interactief werkboek. We ronden de cursus af met een evaluatie samen met de ouders.


Wat houdt de begeleiding in?

De kinderen leren:

We doen dit door leuke verhalen, spelletjes, oefeningen en creatieve werkvormen.

Na de cursus zijn de kinderen meestal in staat om hun gevoelens beter te interpreteren. Kinderen voelen zich weerbaarder, raken minder snel overprikkeld, piekeren minder en slapen beter. Ze zitten lekkerder in hun vel. Als beloning voor het afronden van de cursus krijgen ze een mooi diploma.

De kinderen krijgen een werkmap mee naar huis tussen de sessies. In de map staan alle werkvormen. Het is sterk aanbevolen dat er thuis geoefend wordt met wat het kind leert tijdens de cursus. Zo kunnen de kinderen het geleerde makkelijker toepassen in situaties buiten de cursus.